Aubergine geglaceerd met honing en harissa

20210228_160952

Dit is een leuk bijgerecht uit Delicious voor de Midden-Oosterse maaltijd: aubergine geglaceerd met honing en harissa. Zoet, zacht en pittig tegelijk.

Wat heb je nodig? Voor 4 personen:

750 g aubergine, in parten | 100 ml olijfolie | 3 teentjes knoflook, gesnipperd | 1.5 el  verse gemberwortel, gesnipperd | 1 tl komijnpoeder | 0.5 tl korianderpoeder | 0.5 tl kaneelpoeder | 2 tl harissa | 80 ml bloemenhoning | 3 tl tomatenpesto (rode pesto) | 1.5 el citroensap | 1.5 tl zout | koriander- of muntblaadjes | Griekse yoghurt

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schep de aubergine om met 80 ml van de olijfolie en verdeel in één laag over het bakpapier. Rooster de aubergine in ongeveer 30 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en zet apart.

Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak hierin knoflook en gember in een paar seconden op laag vuur tot geurig. Voeg de overige ingrediënten toe, schep om en leg de aubergine in de pan. Glaceer de aubergine op laag vuur in 6 à 8 minuten aan alle kanten, onder af en toe omscheppen. Proef af op nog wat citroensap en zout.

Hoe serveer je het? Bestrooi met koriander of munt en serveer met een schepje Griekse yoghurt.