Indiase aubergine

indiaseaubergine

Een mooi Indiaas bijgerechtje van Valli Little: Indiase aubergine. Past uitstekend bij de curry.

Zwart nigellazaad en fenegriekzaad is verkrijgbaar bij de toko of, in mijn geval hier in Terneuzen, bij de Marokkaanse winkel.

Wat heb je nodig? Voor 6 personen:

2 aubergines, in blokjes van 2 cm | zout | 60 ml zonnebloemolie | 4 cm gemberwortel, fijngehakt | 2 tl korianderpoeder | 1.5 tl komijnzaad | 1 tl nigellazaad | 0.5 tl venkelzaad | 0.5 tl mosterdzaad | 0.5 tl fenegriekzaad | 0.5 tl chilipoeder | 0.5 tl kurkuma | 400 g tomatenblokjes uit blik | 250 ml water | korianderblaadjes, grof gehakt

Hoe maak je het? Doe de aubergineblokjes in een vergiet en bestrooi rijkelijk met zout. Dit trekt het bittere vocht eruit. Laat 10 minuten staan en spoel daarna goed af met koud water. Dep de blokjes droog met keukenpapier.

Verhit de olie op middelhoog vuur en bak gember en specerijen tot geurig. Roerbak in delen de aubergineblokjes tot de aubergine zacht wordt.  Doe alle aubergineblokjes terug in de pan, voeg tomaten en water toe, breng aan de kook, draai het vuur daarna laag en laat het geheel in 12 à 15 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met zout.

Hoe serveer je het? Garneer met korianderblaadjes.