Dragonkip met gebakken aardappeltjes en Franse erwtjes

Dragonkip

Dit recept voor dragonkip heb ik van de website van 24Kitchen. De kip moet voor bereiding eerst een nachtje marineren. Er worden gebakken aardappeltjes en Franse erwtjes bij geserveerd.

Wat heb je nodig? Voor 4 personen:

500 g kippendijfilet, in stukjes | 4 el verse dragon, fijngehakt of 2 el gedroogde dragon | 1 tl knoflookpoeder | | 100 g roomboter | olijfolie | Noilly Prat | gevogeltefond | 100 ml room | worcestershiresaus | peper en zout

Voor de erwtjes:

0,5 kropsla, blaadjes gescheurd | 4 sjalotjes | 200 g diepvries doperwtjes | 100 g spekjes | roomboter | gevogeltefond

Voor de aardappeltjes:

7 kruimige aardappels, geschild en in blokjes | 100 g roomboter | olijfolie | bloem | knoflookpoeder

Hoe maak je het?  Leg de kippendijen in een diepe schaal. Voeg olijfolie, de helft van de dragon en het knoflookpoeder toe. Meng dit alles goed, dek het af en laat het een nacht in de koelkast marineren.

Doe de sjalotjes in schil met olijfolie in een pannetje en stoof ze in de schil gaar. De  schil van sjalotjes mag iets aanbranden. Laat de sjalotjes afkoelen en knijp ze uit de schil. Zet apart.

Blancheer de spekblokjes even in bijna kokend water, giet af en bak daarna goudbruin. Zet apart.

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak hierin de kippendijen licht aan. Schep over in een ruime stoofpan. Blus het achtergebleven braadvocht af met Noilly prat, gevogeltefond, kookroom en de resterende dragon. Proef af met worcestershiresaus, peper en zout. Wanneer de saus is ingekookt, voeg toe aan de kip en laat het geheel op laag vuur zonder deksel verder garen.

Dep de aardappelblokjes goed droog met keukenpapier en paneer ze met bloem. Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie en een klont roomboter in een koekenpan, voeg aardappelblokjes, een beetje peper, zout en knoflookpoeder en bak ze op middelhoog vuur met het deksel op de pan gaar en goudbruin.

Slink de sla in roomboter. Voeg sjalotjes toe en daarna de doperwtjes. Voeg een beetje fond toe en laat de erwtjes garen. Schep het mengsel met een schuimspaan uit het vocht en garneer met de spekjes.